Biscuiti de casa, cu cafea

Postat de privatelaura in Dulciuri
8 Noi 2016 | 4166 vizualizari
Biscuiti de casa, cu cafea

Absolut minunati

Ingrediente

  • 170 gr unt
  • un praf sare
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 lg pline cu nutella
  • 2 lg cafea solubilă
  • 1 lg cacao neagră
  • 200 gr făină (+/- 20 gr)
  • 1 vrf cuțit bicarbonat sodiu
  • 2 lg lapte dulce
  • pepite ciocolată

Mod de preparare

Untul moale, un praf de sare și zahărul se amestecă cu un tel până devine spumos. Se adaugă două linguri cu nutella, cafeaua, cacaoa. Se omogenizează puțin, apoi se adaugă bicarbonatul de sodiu și cele două linguri de lapte. Se încorporează, apoi se adaugă făina și se amestecă cât să se omogenizeze compoziția. În funcție de tipul făinii, poate fi necesar să mai adăugați 20 gr, important este să iasă un aluat compact, dar maleabil, nu foarte tare. Se adaugă și pepitele de ciocolată și se frământă ușor cu mână. Se lasă aluatul la rece 20 minute.

Se pornește cuptorul la 160 grade. Se pregătește o tavă de copt, cu hârtie pergament.

Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat de 1,5 cm. Se decupează discuri potrivite (în funcție de alegerea fiecăruia), apoi se așază în tavă de copt. Se ștampilează cu ștampila din dotare sau se înțeapă cu o furculița, depinde de ustensila de care dispuneți. Dacă nu doriți să îi mai stampilați, întindeți stratul de aluat mai subțire.

Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, timp de 10-15 minute. Se scot și se lasă la temperat în tavă, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie.

Dacă vă place gustul mai intens de cafea, puteți suplimenta cantitatea. 

Din cantitatea de zahăr folosită, ies destul de dulci biscuiții, datorită și cremei nutella. Dacă vreți să renunțați la aceasta, poate ați vrea să suplimentați cantitatea de zahăr cu încă 20-30 gr, depinde de gustul fiecăruia. Mie nu îmi plac foarte dulci.

Ușor, simplu și rapid de făcut acești biscuiți de casă cu cafea!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa, cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Postat de panacris

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 18:05
Adauga comentariu...
la 08.11.2016, 18:18
Desi m-am saturat de biscuiti/fursecuri, vreau si eu de la tine.
la 08.11.2016, 18:35
Măiculiță,mama mea o mănâncă n-o mai bea.........................cafeaua
la 08.11.2016, 18:36
eu dau cafeaua daca dai tu biscuitii
la 08.11.2016, 18:37
Deliciosi!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking