Ingrediente
- Pt cca.20 de biscuiti:
- 100 g faina integrala de grau
- 100 g tarate de ovaz
- 1 lingurita praf de copt
- 80 g zahar brun
- un praf de sare
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2-3 linguri de lapte sau apa
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 25 de minute.
Preincalzim cuptorul.
Pe masa de lucru infainata intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am folosit un pahar.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii cu grija.
Ii coacem la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se auresc pe margini. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit apoi ii depozitam intr-o cutie cu capac.
Se pastreaza la fel de buni si 4-5 zile.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti digestivi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|