Biscuiti fragezi

Postat de gaby_d in Dulciuri
26 Oct 2010 | 15439 vizualizari

sau@ biscuitii copilariei@. nu cred ca nu va aduceti aminte de acesti biscuiti pe care mamele nostre ni-i faceau cu drag, de cate ori aveau posibilitatea. atunci nu existau atatea mouseuri, creme cu mascarpone si cate si mai cate scofeturi:))). astia erau si pe post de ceva bun si mancare:)) alaturi de o cana cu lapte. acum, adult fiind realizez ca nu stiam sa pretuiesc daruirea si sacrificiul mamei care de sarbatori facea cate sapte feluri de prajituri, muncind pana la 2-3 noaptea; biscuitii erau nelipsiti de pe masa de Craciun.

Inapoi la reteta

Comentarii (49)

la 26.10.2010, 13:59
Kamy cred ca se referea la zaharul pudra de deasupra.
la 26.10.2010, 14:16
normal ca fara zaharul de decor...si acum 30 de ani praful de copt se stingea cu cativa stropi de zeama de lamaie sau otet...scria si pe el.....gaby...aveai o nelamurire" parca imi amintesc ca mama ii facea cu drojdie, dar nu stiu sigur; sau la astia sau la cornetele cu frisca."si m-am bagat si eu ca proasta...nu te agita ca nu o sa se mai intample
la 26.10.2010, 14:22
??dar cine s-a agitat?. am raspuns doar referitor la comentariul tau; nu am facut decat sa discut pe marginea retetei.
mama nefiind in tzara nu am intrebat-o ce folosea dar mi-au iesit la fel cu ai ei, ce am zis rau?
acum cativa ani nici nu se folosea praf de copt ci bicarbonat, ala da, il sting intotdeauna.
ps. nu-i bai, fa ce vrei ca oricum niciodata nu voi putea multumi pe toata lumea.
la 26.10.2010, 17:08
la 26.10.2010, 17:34
tare buni biscuiti tai ,dar nu ai somn va sa zicasi te-ai apucat de cocaritvezi gaby vb cu boss sa aduca masina de carne in camara bucatarsilor si nu te mai chinuiesti prea departe eu am doua,daca vi dupa ea ti-o fac cadou
la 26.10.2010, 19:04
maria
nadina, pai..puteam s-o caut pe la mama, dar am vrut sa fac muschi)))
la 26.10.2010, 22:09
parca ma vad invartind la masina de tocat !chiar asa Gagi, accesibila reteta! faci biscuiti de se satura toti !
la 27.10.2010, 08:06
pai...sa-mi fac si eu ca suna bine reteta si biscuitii arata super
la 27.10.2010, 16:39
Biscuitii copilariei mele....ii facea mama trecuti prin masina de tocat la care adapta o forma ...ce timpuri...!
la 27.10.2010, 16:44
Mama Gabitule dar ai impins ceva la forma aia,zic pentru ca am si eu una dinaceea si ma chinui sa apas cu ea si la aluatul pentru eclere ,care este mai moale decat asta!
la 27.10.2010, 19:15
hop si eu pe aici
la 28.10.2010, 11:01
Pot pune numai unt?
la 28.10.2010, 11:10
dana, bineinteles, insa untura in aluaturile fragede e incomparabila. in reteta veche era doar untura, nu era unt. o sa mai incerc si altfel: 250 gr untura, 250 gr smantana, drojdie si faina cat cuprinde+ 2 oua.
la 28.10.2010, 19:03
Mah', n-am avut rabdare sa citesc tot, dar vin cu o lamurire : PRAFUL DE COPT NU SE STINGE CU NIMIC . In compozitie are sare de lamaie, care isi face treaba la contactul cu lichidul din aluat. Doar bicarbonatul de amoniu si de sodiu se sting cu otet, sare de lamaie, helas....
la 28.10.2010, 19:04
Gabytzo!!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking