Biscuiti fragezi cu gem

Postat de papabundetot in Dulciuri
9 Ian 2015 | 7310 vizualizari
Biscuiti fragezi cu gem

Pentru ca Mosul mi-a adus niste forme de biscuiti minunate,am tinut neaparat sa le incerc cat inca mai sunt in concediu,asa ca am tot cautat o reteta care sa fie si pe gustul meu dar sa se si preteze la decuparea cu acele forme.Dupa lungi cautari si cu ajutorul fetelor minunate,am ales reteta Claudiei care are blogul http://lecturisiarome.ro/ , http://lecturisiarome.ro/2014/12/fursecuri-cu-aroma-de-turta-dulce/,am adaptat aromele dupa gustul meu si cu ce aveam la indemana si au iesit niste biscuiti aromati si foarte fragezi :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 350 gr faina alba ( tip 650)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cardamon verde macinat,
  • nucsoara
  • Pentru umplut biscuitii
  • gem de caise

Mod de preparare

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana cand s-a omogenizat.

Am dat aluatul la rece aproximativ 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat mai bine,eu nu am avut rabdare),iar dupa acest timp,am presarat putina faina pe blatul de lucru,am scos aluatul si l-am intins intr-o foaie de cativa milimetri,apoi am decupat formele pe care vroiam sa le si incerc.Eu am ales sa fac si cativa biscuiti cu gem,asa ca am decupat 2 forme similare,pe una din ele am mai facut o gaurica in mijloc (eu am facut cu o eprubeta de la pastaile de vanilie,dar se poate face cu ce aveti la indemana).

Am dat biscuitii la copt aproximativ 6 minute (depide de cuptor,daca ii vedeti ca s-au rumenit pe margini ii puteti scoate),apoi dupa ce s-au racit,am pus gem pe un biscuite nedecupat si deasupra am pus aceeasi forma dar cu gaurica,pentru a se vedea frumos gemul pe acolo.

Au iesit incredibil de fragezi si gustosi,si ii puteti face cu orice arome va plac.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti fragezi (de post) -2-

Postat de Geanina87

Biscuiti fragezi (de post) -2-

Se mixeaza margarina cu zaharul vanilat si zaharul.Se adauga apoi sarea,praful de copt stins,esenta si putina faina.Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam cu mainile adaugand faina pana...

Citeste continuarea

Chec "Ochi de pisica"

Postat de Elena_Daria

Chec "Ochi de pisica"

Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Adaugam treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2015, 15:35
deliciosi
la 09.01.2015, 15:41
la 09.01.2015, 15:42
la 09.01.2015, 15:46
Tare mult îmi plac!
la 09.01.2015, 15:48
tare buni sunt astia !

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking