Ingrediente
- Am folosit:
- 200 gr unt
- 120 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri de ou
- 350 gr faina alba ( tip 650)
- 1 lingurita bicarbonat
- cardamon verde macinat,
- nucsoara
- Pentru umplut biscuitii
- gem de caise
Mod de preparare
Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana cand s-a omogenizat.
Am dat aluatul la rece aproximativ 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat mai bine,eu nu am avut rabdare),iar dupa acest timp,am presarat putina faina pe blatul de lucru,am scos aluatul si l-am intins intr-o foaie de cativa milimetri,apoi am decupat formele pe care vroiam sa le si incerc.Eu am ales sa fac si cativa biscuiti cu gem,asa ca am decupat 2 forme similare,pe una din ele am mai facut o gaurica in mijloc (eu am facut cu o eprubeta de la pastaile de vanilie,dar se poate face cu ce aveti la indemana).
Am dat biscuitii la copt aproximativ 6 minute (depide de cuptor,daca ii vedeti ca s-au rumenit pe margini ii puteti scoate),apoi dupa ce s-au racit,am pus gem pe un biscuite nedecupat si deasupra am pus aceeasi forma dar cu gaurica,pentru a se vedea frumos gemul pe acolo.
Au iesit incredibil de fragezi si gustosi,si ii puteti face cu orice arome va plac.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|