Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2011 | 5493 vizualizari
Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci

Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci. Deosebit de buni, ideali dimineata langa un iaurt sau de rontait la serviciu cand nu ai timp sa mananci.

Ingrediente

  • 50 g fistic
  • 50 g stafide rosii
  • miezul de la 10 nuci
  • 200 g telemea de vaca
  • 250 g margarina/unt
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de nuscsoara
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de boia dulce

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele astfel: branza si margarina/untul date pe razatoare, fisticul curatat de coaja si taiat in 2,stafidele intregi, si prafurile.Miezul de nuca se macina marunt si se foloseste la sfarsit pentru a tavali biscuitii prin el inainte de a-i coace.

Se fac diverse forme din aluatul pregatit, bilute, triunghiuri, floricele sau grisine lungi.Se tavlesc prin nuca macinata si se aseaza pe hartie de copt intr-o tava subtire si intinsa ca suprafata.Mie mi-a ajuns aluatul pentru 2 tavi mari si lungi.Se coc la foc mediu pana se rumenesc.Sunt foarte sfaramicioase odat ce musti din ele si se topesc in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de sufletista

Aperitiv pungute cu ciuperci

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Postat de merisor67

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2011, 11:15
ce buni
la 04.04.2011, 11:21
la 04.04.2011, 11:33
la 04.04.2011, 12:48
la 04.04.2011, 13:41
buniiii

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking