Pasca cu branza

Postat de gospodinadecriza in Prajituri
7 Apr 2010 | 9596 vizualizari
Pasca cu branza

Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 65 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 kg branza vaci, bine scursa
  • 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
  • 5 linguri smantana
  • 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
  • 150 g stafide aurii 
  • Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
  • 200 g zaha
  •  4 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • Pentru decor:
  • migdale intregi si taiate
  • fistic taiat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.


Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.


Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixam, iar apoi adaugam stafidele scurse.

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.

Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se trage inelul formei si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.

Sursa: o revista Click, 2009

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2010, 13:36
pe placul meu... o cheesecake cu multa cheese
la 07.04.2010, 14:09
mama ce bina arata
la 07.04.2010, 14:44
super...n-am incercat niciodata o combinatie de branza dulce cu migdale sau fistic, dar cred ca nu are cum sa fie decat foarte gustoasa......mai ales ca are branzica din belsug.....
la 07.04.2010, 16:29
super,super ,super buna felicitari cred ca a fost grozava 5 furculite
la 07.04.2010, 19:46
Daaa, a fost, Nadina! A fost!
Vestea buna e ca va fi din nou, cat de curind!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking