Pasca cu branza si smantana delicioasa

Postat de RuxyRux in Prajituri
15 Ian 2011 | 13359 vizualizari
Pasca cu branza si smantana delicioasa

Reteta traditionala germana( e culinar)

Ingrediente

Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • faina pentru framantat  
Umplutura:
  •   600 gr branza vaci scursa
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura praf copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora.

2. Pregatim intre timp umplutura:

Separam ouale, batem albusurile,

Amestecam untul cu zaharul foarte bine, punem si  galbenusurile de ou, apoi adaugam branza de vaci smantana si praful de copt. Radem coaja de la o lamaie, punem si vanilie destula( 3 pliculete, sau esenta).

Introducem usor albusurile amestecand de jos in sus cu grija.

Doua treimi din aluat le punem la baza, apoi deasupra nivelam   frumos branza si restul de aluat ul asezam pe margini(impartim aluatul ramas in doua bucati una mai mare si una mai mica. Din partea mica facem crucea, Din partea mare facem impletitura de pe margini, impletind snuruletele , aceasta operatiune cere rabdare, coca fiind frageda si rupandu-se foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

Postat de rhapsody

Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet,...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

Postat de merisor67

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2011, 09:58
e foarte apetisanta. galbenusurile nu le pui in branza?
la 15.01.2011, 10:05
ce de branza..delicioasa..Gaby nici eu nu pun galb in praj cu branza..doar albusurile..
la 15.01.2011, 10:13
Ba da Gabyta, am modificat, nu stiu cum mi-a scapat multumesc
la 15.01.2011, 10:14
Luk se face si fara galbenus asa stiu si eu dar aici asa prevede reteta...pupici si multumesc si daca vrei scrie-ne si reteta ta de pasca....imbratisari
la 15.01.2011, 10:26
o simfonie papilara

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking