Ingrediente
Aluat
- 500 g faina
- 125 ml lapte
- 80-100 g unt
- 150 g zahar
- 25 g drojdie
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
Umplutura de branza
- branza de vaci dupa dorinta (eu am pus cam 700 g)
- 1 zahar vanilat
- 2 esente de rom
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura gris
- 1 lingura faina
- 2 oua
- 100-150 g stafide
- zahar dupa gust
Mod de preparare
Pentru inceput am pus stafidele la inmuiat in putina apa. Apoi am cernut faina si am pus-o intr-un vas mai mare. Am facut o gaura in mijloc si in ea am pus drojdia sfaramata, putin zahar, putina apa calda, apoi am presarat cu putina faina si am lasat la cald sa cresca maiaua. Dupa ce a crescut maiaua am adaugat restul de ingrediente si am famantat circa 30-40 de minute, pana nu s-a mai lipit de mana. Am lasat aluatul aprox. o ora la dospit iar intre timp am pregatit umplutura.
Am amestecat ingredientele bine, iar la sfarsit am adaugat stafidele scurse de apa. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua parti: o parte mai mare, aprox 2/3 si restul de 1/3. Bucata mai mare am intins-o cu mana si am pus-o intr-o tava dreptunghiulara de cuptor pe care am tapetat-o mai intai cu hartie de copt. Bucata mica am inpartit-o in doua bucati egale pe care le-am transformat in doua snururi. Le-am impletit si le-am asezat pe conturul tavii.
Am mai lasat la dospit cam 45 de minute, apoi am adaugat umplutura.
Am uns aluatul cu putin lapte amestecat cu ou, am turnat restul de lapte cu ou peste compozitia de branza si am dat tava la cuptorul incins dinainte. Am pastrat focul mic spre mediu si am facut testul scobitorii pentru a-mi da seama cand este gata. La sfarsit am uns pasca cu putina miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|