Pasca cu branza dulce de vaci

Postat de anomisana in Prajituri
24 Apr 2011 | 10938 vizualizari
Pasca cu branza dulce de vaci

Mai intai, Hristos a inviat si o urare pentru toti bucatarasii: Astazi voua va doresc, Tot ce-as vrea eu sa primesc: Binecuvantati sa fiti Lumina Sfanta sa primiti In casa, in suflet si in toata viata voastra La fiecare pas sa va-nsoteasca. Pana anul acesta pasca era specialitatea mamei, dar cum a plecat dintre noi, m-am hotarat sa incerc sa fac si eu aceasta bunatate. Iata ce a iesit.

Ingrediente

Aluat  

  • 500 g faina
  • 125 ml lapte 
  • 80-100 g unt
  • 150 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie

Umplutura de branza

  • branza de vaci dupa dorinta (eu am pus cam 700 g)
  • 1 zahar vanilat
  • 2 esente de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100-150 g stafide
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Pentru inceput am pus stafidele la inmuiat in putina apa. Apoi am cernut faina si am pus-o intr-un vas mai mare. Am facut o gaura in mijloc si in ea am pus drojdia sfaramata, putin zahar, putina apa calda, apoi am presarat cu putina faina si am lasat la cald sa cresca maiaua. Dupa ce a crescut maiaua am adaugat restul de ingrediente si am famantat circa 30-40 de minute, pana nu s-a mai lipit de mana. Am lasat aluatul aprox. o ora la dospit iar intre timp am pregatit umplutura.

Am amestecat ingredientele bine, iar la sfarsit am adaugat stafidele scurse de apa. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua parti: o parte mai mare, aprox 2/3 si restul de 1/3. Bucata mai mare am intins-o cu mana si am pus-o intr-o tava dreptunghiulara de cuptor pe care am tapetat-o mai intai cu hartie de copt. Bucata mica am inpartit-o in doua bucati egale pe care le-am transformat in doua snururi. Le-am impletit si le-am asezat pe conturul tavii.

Am mai lasat la dospit cam 45 de minute, apoi am adaugat umplutura.

Am uns aluatul cu putin lapte amestecat cu ou, am turnat restul de lapte cu ou peste compozitia de branza si am dat tava la cuptorul incins dinainte. Am pastrat focul mic spre mediu si am facut testul scobitorii pentru a-mi da seama cand este gata. La sfarsit am uns pasca cu putina miere.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2011, 23:51
Delicioasa cu siguranta! Un Paste cu multa liniste sufleteasca iti doresc!
la 25.04.2011, 00:08
delicioasa
la 25.04.2011, 00:17
foarte buna
la 25.04.2011, 00:49
ADEVARAT A INVIAT!!! super pasca
la 25.04.2011, 08:08
Adevatar a Inviat! Toate cele bune si tie!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking