Pasca traditionala cu branza si smantana

Postat de RuxyRux in Prajituri
24 Apr 2011 | 9375 vizualizari
Pasca traditionala cu branza si smantana

O pasca pufoasa si foarte gustoasa...am pornit sa fac aluatul de cozonac dupa reteta http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-20299.html ianculubita, multumesc... Paste Fericit dragii mei bucatarasi deosebiti!

Ingrediente

  • 1 kg faina( si inca putina in plus in cazul in care se cere la framantat)
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 gr ulei palmier
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • un praf sare
Crema de branza:
  • 1 kg branza vaci
  • 500 gr smantana mai grasa
  • 5 linguri gris
  • 7 oua
  • 400 gr zahar
  • arome:
  • coaja de portocala,
  • vanilie
  • esenta de rom-o lingura
  • un praf sare

Mod de preparare

Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.

E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.

Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa se dizolve, mai apoi lasata zece minute la crescut.

Ouale se amesteca bine cu putina sare si apoi cu zaharul si aromele pe care le folosim( vanilia, coaja de potocala sau lamaie).

Se pune si cate putin iaurt pana se leaga un aluat , apoi se adauga si untul impreuna cu uleiul. Se framanta usor, fara sa bruscam aluatul.

Iese un aluat pufos si elastic, iar daca mai este necesar se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste de maini. Eu nu l-am framantat foarte mult, maxim 20 de minute si a iesit un aluat incredibil de pufos...

Se lasa la cald (acoperim vasul cu o folie sau un prosop), pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).

Intre timp se pregateste umplutura de branza delicioasa:

Se amesteca branza cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi zaharul, smantana, grisul, aromele si albusurile batute spuma.

Cand este gata aluatul, se rup patru bucati care se modeleaza dupa dorinta.

Eu am asezat o foaie nu foarte groasa dintr-o bucata, apoi deasupra de jur imprejur am impletit o coronita, am turnat o parte din branza si deasupra am facut o cruce.

Am mai lasat la crescut in jur de 30-40 de minute, am uns cu galbenus si am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 de minute( acum in functie de cuptor e bine sa verificati si sa lasati cat este necesar).

Mie pasca imi place mai dulce daca vi se pare prea mult zahar puneti mai putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de Oana

Desert pasca traditionala

Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca  bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2011, 18:03
Ce buna trebuie sa fie daca e facuta de doua maini dibace ca ale tale.Pup draga mea si imbratisez
O sa revin cu like.
la 24.04.2011, 18:42
arata extraordinar
la 24.04.2011, 20:27
arata foarte bine
la 24.04.2011, 20:47
vai ce bine arata eu gata,deja mananc numai virtual ,de maine incep salatele
la 24.04.2011, 20:56
Ioooooooooi ca faina-i

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking