Ingrediente
- 800 gr faina
- 250 gr zahar
- 4 oua ·
- 100 gr unt
- 50 ml ulei
- 35 gr drojdie
- Sare
- Lapte
- Vanilie
Pentru umplutura:
- 800 gr branza dulce de vaca
- 2 oua
- 150 gr zahar
- Vanilie
- Coaja de lamaie
- Stafide
- Rom
- 2 linguri griş
- O lingura smantana dulce
Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte. Cantitatea este suficienta pentru doua bucati de pasca,destul de marisoare.
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.Peste amestecul de oua se pune faina si drojdia.Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit .Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.
Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.
Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.Stafidele se pun in prealabil sa se inmoaie in putin rom.
Pentru pasca vom folosi o forma rotunda.Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat.Apoi punem umplutura de branza.Mai intindem o foaie de aluat si iar branza.
Facem o impletitura din aluat pe care o punem deasupra pe marginea formei.
Cu ajutorul unei pensule,ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.
Introducem forma in cuptorul incalzit,aproximativ 45 de minute.
O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|