Tarta cu branza dulce

Postat de Sidy in Prajituri
16 Apr 2011 | 5585 vizualizari
Tarta cu branza dulce

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g margarina( unt)
  • 7 linguri zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 2oo ml lapte
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 100 g stafide
  • 1 plic Mix 9 torturi Dr Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos sau ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tarta omogenizam bine intr-un vas praful de mix, 2 linguri zahar, un ou si bucati reci din unt( margarina) Framantam repede cu mana si obtinem un aluat compact pe care il intindem cu degetele in forma de tarta unsa si tapetata cu faina.Avem grija sa formam o bordura inalta de cam 3 cm sa nu curga umplutura din tarta.
Preparam umplutura astfel:
amestecam intr-un vas ce il vom putea pune pe foc 2 linguri de zahar cu un ou si o lingura de faina. Adaugam treptat laptele si dam la foc potrivit invartind continuu pina se ingroasa crema. O dam la rece.
Branza o sfaramam cu o furculita si o amestecam cu stafidele inmuiate in apa cu esenta de vanilie, scurse de sirop.Adaugam 3 galbenusuri ce le-am batut bine cu mixerul cu 3 linguri cu zahar pina s-au facut ca o crema.Dupa ce crema de lapte s-a racit o adaugam si pe aceasta si amestecam sa se omogenizeze toate ingredientele.3 albusuri le batem spuma si le adaugam si pe acestea , invartind cu grija sa le incorporam usor...
Punem umplutura pe suprafata blatului de tarta pe care l-am intepat din loc in loc cu furculita . Cu ajutorul unei linguri, intindem umplutura uniform.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se coace tarta si se formeaza o crusta aramie deasupra, cam 50 minute.
Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca , apoi se orneaza cu ciocolata rasa si cu nuca de cocos.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere, mure si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere, mure si branza

Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine....

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2011, 10:05
Si mie o portie.
la 16.04.2011, 10:50
si eu alaturi de sivioara
la 16.04.2011, 10:53
wowww ce frumoasa e
la 16.04.2011, 12:22
Suuuuper Sidy!!!
la 16.04.2011, 15:27
ce frumoasa eee

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking