Ingrediente
Aluat
- 150 grame faina
- 75 grame alune prajite fara sare
- 5 grame unt
- 60 grame zahar
- 1 galbenus de ou
- 7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde
Umplutura
- 400 grame capsuni proaspete
- 500 grame branza dulce de vaci
- 100 grame zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 oua
- 30 grame gris
- 200 ml frisca lichida
Pentru ornare
- 100 grame capsuni proaspete
- 4 fructe kiwi
- frunze de menta
- 1 pachetel glazura rosie pentru tarte
- 250 ml apa
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare
Se macina alunele fin.
Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.
Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele.
Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.
Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune in forma unsa cu unt.
Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .
Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.
Se incorporeaza capsunile si se aseaza in forma peste aluat.
Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.
Se lasa sa se raceasca in vas.
Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.
Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.
Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.
Se pune la fiert, amestecand incontinuu.
Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.
Se da la rece 1 ora .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|