Pasca cu branza,crema de smantana si nuca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
24 Apr 2011 | 8388 vizualizari
Pasca cu branza,crema de smantana si nuca

Mi-a povestit o doamna de reteta asta si m-a tentat de cum am auzit de ea...pot sa va zic ca e cea mai buna pasca pana in momentul de fata pe care am mancat-o vreodata!!!Pare dificil de facut la prima vizualizare ,dar e foarte usor de realizat.

Ingrediente

blat:
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde(sa fie un aluat tare,nelipicios,sa puteti face o foaie)
  • 1 esenta vanilie
umplutura de branza:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • 250 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta rom
  • stafide(astea nu sunt obligatorii)
crema de smantana:
  • 1 borcan 800 gr smantana mai groasa
  • 2-3 linguri gris
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana.

intr-un bol puneti faina de porumb.

peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat.

turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine.

dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem,se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.

Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:

blat:

amestecam galbenusul cu zaharul si untul,pana ce zaharul se topeste.

apoi punem smantana si uleiul si le amestecam bine.

la urma punem praful de copt,esenta si faina treptat.

amestecam bine toate ingredientele.

punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.

umplutura branza:

batem ouale spuma cu zaharul.

amestecam branza bine cu mana(sa  nu ramana bucati mari),iar peste ea turnam ouale batute.

adaugam faina,gris,coaja de lamaie,esenta,stafidele si spraful de copt.

incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.

crema de smantana:

mixati smantana scursa bine.

apoi o mixam cu zaharul treptat.

adaugam si galbenusurile unul cate unul.

la urma punem faina,grisul si esenta.

le mai mixam putin cat sa le incorporam.

Luam o tava mare de aragaz.

o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii,si o intepam cu furculita din loc in loc.

turnam branza si o intindem uniform.

peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

albusurile le batem spuma,tare.

apoi adaugam si zaharul treptat ,apoi nuca macinata.

Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca,o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.

o mai dam putin la cuptor cat sa prinda o crusta aurie.

cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza,crema de smantana si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza si agrise

Postat de Ksenya

Desert placinta cu branza si agrise

    Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.  Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana,...

Citeste continuarea

Cremsnit(ciocolatos)

Postat de comanligia

Cremsnit(ciocolatos)

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 24.04.2011, 15:45
la 24.04.2011, 15:53
Sarbatori frumoase cu bucurie si liniste sufleteasca
la 24.04.2011, 16:05
Cred ca e minunata Rocsi!
Hristos A Inviat!
la 24.04.2011, 16:07
HRISTOS A INVIAT!
la 24.04.2011, 18:41
HRISTOS A INVIAT! O pasca nemaipomenita. O reteta minunata.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking