Desert pasca traditionala cu branza
Postat de RODIMUR in Dulciuri 7 Apr 2018 | 4354 vizualizari
În accepțiunea unora, pasca tradițională este cu brânză sărată (pentru că "așa se făcea pe timpuri", susțin tradiționaliștii hotărâți!) din aluat de cozonac și cu colac împletit. De aceea, ei o numesc pur și simplu "pască tradițională", fără a preciza din ce este făcută. Alții consideră că pasca tradițională este aceea care are colac din aluat, iar umplutura nu contează, poate fi de oricare.
Fără a-i contrazice nici pe unii, nici pe ceilalți, am făcut acum o pască tradițională, cu colac împletit și cruce, din aluat de cozonac și cu umplutură mixtă (brânză de vaci și brânză sărată de burduf). Am făcut această alegere pentru că îmi plac păștile cu brânză puțin sărată și întotdeauna îmi făceam una din acestea, special pentru mine (dar fără colac).
De obicei nu fac pască tradițională cu colac și cruce, pentru că are prea mult aluat, dar acum l-am făcut mai dulce și mai pufos, așa că este foarte bun și pe gustul oricui. Umplutura, numai puțin sărată, pentru că adaosul de brânză dulce de vaci are tocmai menirea de a atenua gustul puternic al brânzei de burduf, mi se pare o combinație excelentă.
Din ingredientele de mai jos am făcut o pască rotundă cu diametrul de 23 cm.
Inapoi la reteta
|