Desert pasca traditionala

Postat de Oana in Dulciuri
4 Apr 2017 | 16844 vizualizari

Nelipsita de Paste, pasca traditionala are un blat pufos de cozonac si o umplutura aromata cu branza de vaci, stafide si lamaie.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt topit
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 550 g faina
  • 120 g zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa lamaie
  • coaja rasa portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 150 g stafide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare

  • Aluat: Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca  bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia.

  • Lasa amestecul sa creasca cam 15 minute, pana se umfla.

  • In bolul cu faina pune un praf de sare si fa o adancitura la mijloc.

  • Pune un ou si doua galbenusuri, zaharul, o lingurita de esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala. 

  • Amesteca usor si toarna  amestecul de lapte si drojdie, incorporand bine.

  • Cand incepe sa se formeze aluatul,  pune cate putin unt topit si incepe sa framanti. Pune aluatul pe masa si framanta-l cam 10 minute pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

  • Daca mai este nevoie mai presara deasupra cate putina faina.

  • Pune apoi aluatul intr-un bol mai mare uns cu ulei, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la dospit o ora. 

  • Intre timp prepara umplutura: pune peste stafide putina apa fierbinte si lasa-le sa se hidrateze

  • Peste branza de vaci scursa bine pune smantana, ouale si amesteca bine

  • Rade coaja de la o lamaie si pune si 2 linguri de zeama, apoi zaharul, 2 linguri de gris, vanilia si stafidele scurse de apa.

  • Amesteca bine si umplutura este gata.

  • Rastoarna aluatul crescut pe masa. Pastreaza o treime pentru baza si doua treimi pentru impletiturile de pe margini.

  • Intinde aluatul pentru baza pe o hartie de copt si pune-l intr-o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 28 cm. Taie marginile ca sa arate frumos.

  • Toarna apoi umplutura de branza si pregateste decorul pentru margini.

  • Imparte aluatul in mici gramajoare si formeaza cate trei rulouri subtiri pe care le impletesti intre ele.

    Pune pasca la 180 de grade pentru 10 minute, sa se inchege putin branza, apoi aranjeaza impletiturile de jur imprejurul tavii, iar pe mijloc pune-le in forma de cruce. 

  • Unge aluatul impletit cu un galbenus de ou ca sa se rumeneasca frumos si presara putin zahar brun deasupra.

  • Pasca merge in cuptor tot la 180 de grade, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste deasupra.

  • Cand este gata, scoate-o din tava si las-o pe un gratar sa se raceasca de tot inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2017, 14:00
Un deliciu pasca !
la 04.04.2017, 14:02
Foarte buna!
la 04.04.2017, 14:25
Place
la 04.04.2017, 14:35
foarte bun
la 04.04.2017, 15:36

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking