Pască tradiţională

Postat de ionix in Prajituri
20 Apr 2010 | 7685 vizualizari
Pască tradiţională

e o combinatie intre ce mi-a spus mama si ce mi-a spus matusa-mea :D:D

Ingrediente

  • Pentru aluat:  
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • O lingura cu unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 cubulet drojdie proaspata(pt 500 g faina)
  • Doua oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu smantana
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:  
  • 700 g branza dulce
  • 3 linguri cu smantana
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • 100 g stafide
  • O lingura cu gris
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns:  
  • Doua oua batute cu o lingura cu zahar
  • 4 linguri cu apa amestecate cu 3 linguri cu zahar

 

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar.

Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert.

Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un pic, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase.

Faina se lasa la racit iar dupa ce s-a racit se amesteca cu maiaua.

Se toarna peste restul de faina si se amesteca cu galbenusurile si smantana, trebuie sa fie la temperature camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar iar apoi se amesteca cu restul compozitiei.

Se topeste untul impreuna cu zaharul vanilat si se toarna, cat este cald, peste aluat.

Se framanta bine pana aluatul face basicute iar apoi se da la loc caldut, acoperind vasul cu un prosop, pana creste un pic.

 

Cat timp sta la dospit facem umplutura:

Prepararea umpluturii:

Branza dulce se lasa la scurs de zar, asta daca este zemoasa.

Branza se amesteca bine cu restul ingredientelor, frecand pana cand branza e cremoasa, si la sfarsit de pun stafidele.

 

Dupa ce aluatul nostru a crescut scoatem 1/3 din el si-l facem o forma rotunda, mare cat forma in care asezam pasca.

Din restul de aluat punem putin intr-o parte, pentru cruce.

Pentru impletitura de pe marginea pascai, facem doua rulouri din aluat pe care le impletim. Impletitura o punem pe marginea cratitei  de jur imprejurul ei.

Lasam 5 minute sa creasca un pic si apoi punem umplutura in mijloc.

Facem o cruce pe mijlocul ei.

Deasupra punem cele doua oua batute, atat peste aluat cat si peste umplutura.

Dam la cuptorul bine incins pana se rumeneste, la foc mediu.

Imediat dupa ce scoatem pasca o ungem cu siropul de zahar.

Se mananca de la Paste pana la Inaltare.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască tradiţională" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala cu branza

Postat de RODIMUR

Desert pasca traditionala cu branza

Se spală citricele în apă călduță cu bicarbonat de sodiu și apoi se clătesc bine cu apă rece. Se pune făina albă în vasul pentru frământat, se face o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2010, 16:45
iti iesi super super
la 20.04.2010, 16:50
mersic... si inc-odata mersi pt furculite
la 20.04.2010, 16:57
pentru putin ...si alta data
la 20.04.2010, 16:58
mai astept si alte retete
la 20.04.2010, 17:05
ce bine arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking