Pasca

Postat de RuxyRux in Prajituri
4 Mai 2013 | 7238 vizualizari
Pasca

In fiecare an pasca e nelipsita de pe masa noastra pascala, de regula imi place mult cea traditionala, cu aluat de cozonac...si totusi preferintele mele din ultima perioada m-au adus la aceasta reteta cu foarte putin blat si multa branza cremoasa, nu am mai facut impletiturile deasupra, nu am adaugat nici faina si nici gris in compozitie, caci asta ar fi insemnat din nou mai mult aluat. A iesit o pasca exact pe gustul meu, cu un blat subtire pufos si crema delicioasa spumoasa de branza din belsug. Paste fericit va doresc cu liniste in viata si in suflet!

Ingrediente

Mod de preparare

http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html

Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana.

Eu am avut doua tavi de tarta intinse si o forma inalta culinara cu inel , pe care am folosit-o pentru pasca mai mare.

Preparam din timp umplutura:

Amestecam branza cremoasa cu cea scursa, apoi cu smantana, zaharul si aromele, la sfarsit adaugam galbenusurile si albusurile batute spuma.

Adaugam compozitia peste aluat si mai lasam pentru 30 de minute la odihnit.

Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 45 sau 50 de minute. Pasca mare va sta mai mult, in jur de 1 ora si 15 minute. Ca sa nu se arda o vom acoperi deasupra cu o foaie de copt.

Chiar daca vi se pare ca nu e bine intarita si ca se misca daca o scuturati usor cand se va raci se va intari atat cat este nevoie.

Este o pasca minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 19:28
Super delicioasă!
la 04.05.2013, 19:30
la 04.05.2013, 19:31
E o mare bunatate
la 04.05.2013, 19:32
Pup Rocs...asa e, multumesc fata frumoasa si scumpa!
la 04.05.2013, 19:38
ce bunatateee

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking