Cozonac de Paste

Postat de RuxyRux in Prajituri
4 Mai 2013 | 4245 vizualizari
Cozonac de Paste

Un cozonac divin pot spune...nenumarate retete de cozonac am probat insa acesta este crema cremelor...si cel putin deocamdata voi ramane la aceasta reteta(asta daca nu voi gusta in alta parte unul mai grozav, sa ma faca sa ma razgandesc :D) dar nu cred...LOL, sunt modesta :)))) glumesc si fff pretentioasa, aici nu mai glumesc :)))...sau din ce in ce mai pretentioasa as spune mai bine :)......sincer...e minunat!

Ingrediente

  • 3,5 kg faina
  • 1,5 kg zahar
  • 3 pachete de unt( 600 gr)
  • 300 ml + 5 linguri ulei de palmier
  • 1,2 kg iaurt grecesc( gras 10%)
  • 18 oua
  • 4 cuburi de 50 gr drojdie proaspata
  • 5 linguri lapte
  • un praf de sare
  • coaja lamaie, esenta de rom, vanilie, coaja de portocala
  • nutella, rahat, stafide, nuca macinata, fructe confiate
  • pentru uns: 6 galbenusuri, 5 linguri lapte si vanilie

Mod de preparare

Pentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol...

Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de ce veti dori sa preparati.

http://www.bucataras.ro/articole/cum-sa-scoti-un-cozonac-reusit-din-cuptor-44675.html

Am cernut faina intai de toate.

Toate ingredientele au fost scoase din timp de la rece si pregatite pentru cozonac.

Am facut maiaua din drojdie, o lingura de zahar si 5 linguri lapte ) , am lasat la crescut in jur de 15 minute.

Am amestecat pe rand toate ingredientele si am inceput sa framant aluatul. Cele 5 linguri de ulei le-am adaugat la sfarsit si am mai framantat cateva minute, maxim 15-20( in total).

Am lasat la crescut in jur de 3 ore la loc cald.

Pe o suprafata infainata scoatem cate o bucata mare din care vom face trei rulouri de cozonac. Intindem foaia in dreptunghi si umplem cu ce dorim. Rulam si asezam in tava tapetata cu foaie de copt.

In fiecare tava am pus cele trei rulouri umplute cu diverse ingrediente:, nutella, stafide, rahat, nuca...sau ii putem lasa simpli, cum ne plac.

Un coznac l-am facut rotund, impletit.

Ii mai lasam la crescut pana ajung in marginea tavii de copt, ii ungem cu galbenus  batut cu putin lapte si vanilie.

II coacem pentru 45 sau 50 de minute la 180 de grade...este posibil sa fie nevoie sa ii lasam chiar o ora, verificam sa fie copt si la baza.

Lasam desigur la racit si numai dupa taiem....niciodata fierbinti.

Servim dupa inspiratie, cu placere maxima,  caci sunt magnifici:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu fructe confiate la slow cooker

Postat de Oana

Desert cozonac cu fructe confiate la slow cooker

In laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia. Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute. In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea,...

Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de MotanLaOale

Desert pasca traditionala

Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Din aluat se intinde o foaie subtire si se pune intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 19:05
Vai de mine ce de cozonaci ai facut fata draga! Sincer, te admir!
la 04.05.2013, 19:06
Corinuta mea draga...multumesc...chiar au iesit de data asta
la 04.05.2013, 19:09
Arata suuuuuuuper
la 04.05.2013, 19:09
la 04.05.2013, 19:10
Sasha, multumesc

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking