Ingrediente
- 1 kg faina
- 1 cubulet de drojdie
- 4 oua
- 1 ceasca cu lapte
- 100 g unt topit si racit
- arome
- 1 cana cu nuci macinate
- 1 cana cu zahar
- 200 ml lapte
- 1 lingura miere
Mod de preparare
Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt. Dupa ce a devenit un aluat elastic si nu se mai lipeste de palme, acoperim vasul si-l tinem la caldura 1 h sa creasca.
Facem din aluat o foaie intinsa cu sucitorul groasa de 2-3 mm, o ungem cu untul ramas, deasupra punem nuca amestecata cu 2-3 linguri de zahar pudra si zahar vanilat, presam putin cu palmele apoi rulam o latura pana la mijloc. Aducem si latura opusa la mijloc, strangem bine sa nu se desfaca, apoi cu un cutit bine ascutit taiem rondele late de 2 degete pe care le punem in forma rotunda unsa cu unt, cu taietura in sus. Lasam sa creasca, ungem cu ou batut si dam la cuptor la foc mic 40 minute. Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava si cu lingura turnam pe toata suprafata 200 ml lapte indulcit cu miere si mai lasam 10 minute la cuptor.
Scoatem cozonacul din tava dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|