Ingrediente
- 5 oua prepelita
- 200 ml lapte dulce
- 18 g zahar Green Suger (3 plicuri)
- 1 lingurita faina alba
- 1 esenta vanilie
- 4 linguri zahar pentru vase
Mod de preparare
In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde, am „uns” bine vasele cu zaharul caramelizat si le-am dat de-oparte.
Laptele impreuna cu zaharul le-am pus la foc mic amestecand mereu pana s-a topit zaharul. Ouale de prepelita le-am batut spuma cu un tel. Am adaugat faina, laptele dulce racit si esenta de vanilie, si am turnat usor amestecul in cele 2 vase.
Vasele le-am pus intr-o tava, in care am turnat apa calda (apa trebuie sa fie cam ¾ din inaltimea vaselor) si am dat la cuptor pentru cca 30 minute sau pana cand compizitia s-a legat. Am lasat sa se raceasca la temperatura camereu, apoi la frigider, iar inainte de servire le-am rasturnat pe cate o farfurie.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|