Ingrediente
- Pentru aluatul de cozonac:
- 500 gr faina
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 40 gr drojdie proaspata
- 150 gr zahar
- coaja de lamaie
- vanilie
- 100 gr unt
- un praf de sare
- Umplutura:
- 150 gr. mac
- 100 gr. zahar
- 150 ml lapte
- 1 albus ou
- vanilie
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine astfel: am topit untul, am adaugat laptele si zaharul si am tinut pe foc pana a ajuns la temperatura suportabila pe mana.
Ouale se bat cu sarea, iar peste ele adaugam laptele cald, coaja de lamaie si vanilia.
Punem in masina astfel: intai lichidul, apoi faina, iar peste ea faramitam drojdia.
Programam masina pentru framantare si dospire, in cazul meu la programul 11(a durat 90 min.)
Intre timp pregatim umplutura. Fierbem laptele cu zaharul si macul de preferat dat prin rasnita. Cand s-a racit incorporam albusul batut spuma si un zahar vanilat.
Cand a terminat programul, scoatem aluatul si il intindem pe blatul de lucru uns cu putin ulei. Repartizam uniform umplutura de mac si rulam. Ruloul il imparim in 5 si taiem, vor rezulta 5 mini rulouri pe care le asezam in picioare in forma unsa cu unt . Ungem cu ou batut si coacem la foc potrivit cam 50 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|