Cozonac cu nuca si cacao

Postat de momo121 in Dulciuri
24 Apr 2014 | 3020 vizualizari
Cozonac cu nuca si cacao

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 600 ml lapte
  • 200g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 10 lg de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 150g miez de nuca
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • 1 lingura zahar
  • optional puteti presara mac

Mod de preparare

Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute.

Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat peste faina, apoi ouale, cojile de citrice si am inceput sa framant, adaugand treptat untul topit, dar nu fierbinte. Am framantat pana am obtinut un aluat usor lipicios si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Apoi am impartit aluatul in 2. Am intins prima foaie in forma dreptunghiulara si am pus jumatate din umplutura. Asa am procedat si cu a 2-a foaie.

Le-am pus in 2 tavi de cozonac, tapetate cu hartie de copt, i-am mai lasat 20 min,  apoi am uns cu oul batut bine cu zaharul si i-am bagat la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. 

Cand cozonacii sunt inca fierbinti, facem repede un sirop din apa cu zahar si ii ungem deasupra, pentru a se pastra fraged mai mult timp, iar coaja sa nu fie tare.

Umplutura: Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat treptat zaharul, dupa ce s-a topit in totalitate am pus si cacaoa, nuca data prin masina de tocat, (eu am maruntit-o), si pe urma esenta de rom. Amestecam totul cu o lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2014, 20:14
Ce bun!
la 25.04.2014, 08:35

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking