Ingrediente
- 1 kg faina alba
- 4 galbenusuri
- 250 gr zahar
- drojdie 1 cub
- 100 ml ulei
- lapte caldut
- sare 1 varf de cutit
- coaja rasa de la o lamaie
- pt. umplutura:
- 200 gr nuca macinata
- 2 linguri cacao
- 100 gr rahat
- esenta de rom
- 250 gr biscuiti
- putin lapte
Mod de preparare
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam cate putin ulei si framantam pana se termina uleiul. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.
Pregatim umplutura astfel: nuca se macina, biscuitii se zdrobesc, rahatul se taie cubulete. Se amesteca nuca macinata, biscuitii zdrobiti, rahatul, cacaoa, esenta de rom si laptele.
Cand a crescut se imparte aluatul in 2. Se intinde foaie mai groasa, se pune umplutura si se ruleaza din ambele parti pana la jumatate .Se aduna la capete si se pune in tava unsa cu ulei.
Intre timp se incalzeste cuptorul, se ung cozonacii cu albus de ou si se dau la cuptor. Cand sunt gata se scot si se taie felii doar dupa ce s-au racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|