Cozonac moldovenesc

Postat de carla27carla in Prajituri
18 Oct 2012 | 6972 vizualizari
Cozonac moldovenesc

Cum la soacra mea de 14 octombrie e Hramul Sfintei Cuvioase Paraschieva nu se putea sa lipseasca cozonacii.

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • drojdie 1 cub
  • 100 ml ulei
  • lapte caldut
  • sare 1 varf de cutit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pt. umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr rahat
  • esenta de rom
  • 250 gr biscuiti
  • putin lapte

Mod de preparare

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam cate putin ulei si framantam pana se termina uleiul. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura astfel: nuca se macina, biscuitii se zdrobesc, rahatul se taie cubulete. Se amesteca nuca macinata, biscuitii zdrobiti, rahatul, cacaoa, esenta de rom  si laptele.

Cand a crescut se imparte aluatul in 2. Se intinde foaie mai groasa, se pune umplutura si se ruleaza din ambele parti pana la jumatate .Se aduna la capete si se pune in tava unsa cu ulei.

Intre timp se incalzeste cuptorul, se ung cozonacii cu albus de ou si se dau la cuptor. Cand sunt gata se scot si se taie felii doar dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac moldovenesc

Postat de momo121

Desert cozonac moldovenesc

Eu  am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;)    In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte...

Citeste continuarea

Cozonac trandafir moldovenesc

Postat de ianculubita

Cozonac trandafir moldovenesc

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2012, 21:52
ce bine arata!!!
la 18.10.2012, 21:57
imediat vine sezonul
la 18.10.2012, 22:18
ce cozonac bun ai facut Carla
la 18.10.2012, 22:18
multumesc fetelor
la 18.10.2012, 22:23

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking