Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Postat de merisor67 in Dulciuri
20 Feb 2016 | 2950 vizualizari
Biscuiti si briose cu lamaie si mac

Aceste minunatii sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat.  Sunt preparati cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea.  

Ingrediente

  • 3 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 500 g faina fara gluten
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare

Mod de preparare

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.

Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala, apoi umplem formele de briose cam pana la 3/4 din volumul lor.

Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa, le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect.

Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta.

Se servesc pudrati cu zahar.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti si briose cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

Postat de Bucataras

Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si...

Citeste continuarea

Rulouri cu fineti

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulouri cu fineti

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2016, 09:00
Am venit si eu
la 20.02.2016, 09:03
Bini ai vinit!
la 20.02.2016, 09:36
Buni!
la 20.02.2016, 09:38
Bine am venit! ) Buni
la 20.02.2016, 09:42

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking