Ingrediente
- 4 linguri untura de casa
- 2-3 linguri indulcitor pulbere sau 100 gr zahar
- 1 plic vanilie Bourbon/sau esenta preferata
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte rece
- 500-520 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1 borcan de gem mai gros(eu am avut gem de mere)http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-merepere-si-gutui-52371.html
- glazura este optionala si se face din: 3 cuburi ciocolata, 1 cub mic de unt, 2 linguri smantana pt frisca
Mod de preparare
Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului. Se pune in bolul robotului untura, indulcitorul sau zaharul,sarea si esenta. Se porneste si se lasa 30 secunde, atat cat sa se amestece bine ingredientele.Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mai multe transe faina si lapte, amestecand de fiecare data pana la incorporarea ingredientelor.
La ultima transa de faina si lapte, amestecam cu robotul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Dureaza maxim 5 minute pana faceti aluatul...daca vi se pare ca aluatul este prea moale, mai adaugat 1-2 linguri faina.Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, pana ne pregatim tava si planseta pe care vom decupa biscuitii. Intindem aluatul in strat destul de subtire, maxim 0,5 cm, tinand cont ca aluatul va mai creste in timpul coacerii. Decupam cu o forma rotunda biscuitii si ii punem pe o tava tapetat cu hartie de copt.
Dam biscuitii la cuptorul incins la 180 grade si ii coacem 12, maxim 13 minute. Lasam biscuitii sa se raceasca, punem pe un biscuite gem si lipim cu un alt biscuite. Eu i-am lasat pana a doua zi pe o tava, acoperiti, sa se fragezeasca, apoi i-am glazurat cu putina ciocolata topita. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti simpli cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|