Biscuiti simpli cu gem

Postat de simona72 in Dulciuri
1 Apr 2015 | 4968 vizualizari
Biscuiti simpli cu gem

Reteta imprumutata de la Timea. Sunt grozavi, se fac usor, rapizi, fara prea multe ingrediente, se pot face din timp pentru Sfintele Sarbatori si se pot umple cu gemul favorit. Ce sa-mi pot dorii mai mult de atat? Eu i-am facut in doua ture, asa de buni si incantati am fost de acesti biscuiti. In prima tura am respectat reteta intocmai, apoi, nu am mai avut suficienta untura si am pus si unt, am inlocuit vanilia cu esenta de portocale si au iesit la fel de buni.

Ingrediente

  • 4 linguri untura de casa
  • 2-3 linguri indulcitor pulbere sau 100 gr zahar
  • 1 plic vanilie Bourbon/sau esenta preferata
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte rece
  • 500-520 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan de gem mai gros(eu am avut gem de mere)http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-merepere-si-gutui-52371.html
  • glazura este optionala si se face din: 3 cuburi ciocolata, 1 cub mic de unt, 2 linguri smantana pt frisca

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului. Se pune in bolul robotului untura, indulcitorul sau zaharul,sarea si esenta. Se porneste si se lasa 30 secunde, atat cat sa se amestece bine ingredientele.Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mai multe transe faina si lapte, amestecand de fiecare data pana la incorporarea ingredientelor.

La ultima transa de faina si lapte, amestecam cu robotul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Dureaza maxim 5 minute pana faceti aluatul...daca vi se pare ca aluatul este prea moale, mai adaugat 1-2 linguri faina.Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, pana ne pregatim tava si planseta pe care vom decupa biscuitii. Intindem aluatul in strat destul de subtire, maxim 0,5 cm, tinand cont ca aluatul va mai creste in timpul coacerii. Decupam cu o forma rotunda biscuitii si ii punem pe o tava tapetat cu hartie de copt.

Dam biscuitii la cuptorul incins la 180 grade si ii coacem 12, maxim 13 minute. Lasam biscuitii sa se raceasca, punem pe un biscuite gem si lipim cu un alt biscuite. Eu i-am lasat pana a doua zi pe o tava, acoperiti, sa se fragezeasca, apoi i-am glazurat cu putina ciocolata topita. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti simpli cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Postat de CameliaComan

Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim....

Citeste continuarea

Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

Postat de gaby_d

Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura Intr-un ibric topiti untul. Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2015, 15:12
N-au fost chiar simpli au avut si un OU verde....
la 01.04.2015, 15:15
eeeee, inseamna ca ai fost cuminte
la 01.04.2015, 15:17
buni buni
la 01.04.2015, 15:18
la 01.04.2015, 15:20

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking