Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Postat de CameliaComan in Dulciuri
9 Ian 2016 | 3175 vizualizari
Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Am zis să fac și eu adevăratul cheesecake fără să îl mai inventez așa cum am făcut ultima dată când l-am preparat. :) Această retetă minunată de cheesecake am luat-o de la Gaby. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și topping de caramel. A fost un desert minunat care ne-a îndulcit ziua.

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 200 gr biscuiți simpli
  • 100 gr unt
  • 1 lingură gem de capșuni
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr brânză de vaci dulce
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri de smântană grasă ( 25%)
  • 1 lingură și jumătate de amidon alimentar

Mod de preparare

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și amestecăm bine. Ungem cu unt o tava rotundă detașabilă cu diametru de 22 cm. Eu am avut o tavă mai mare și mi-a ieșit mai subțire cheesecake-ul. Turnăm amestecul de biscuiți în formă. Distribuim în mod egal compoziția ajutându-ne de o lingură sau cu mâna și tapetăm bine pe fundul formei. Dăm tava la rece până pregătim umplutura. Pentru umplutură trebuie să mixăm brânza de vaci cu zahărul si smântâna până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm pe rând ouăle, mixând după fiecare. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul vanilat, amidonul alimentar și frișca. Mixăm pentru două minute. Scoatem forma de la rece și o punem în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute la 160 grade C. Scoatem forma, turnăm umplutura și o introducem din nou în cuptor. Coacem pentru 30-40 de minute la 160 grade C. Daca nu este legat complet îl mai lăsăm la cuptor. Verificăm cu o scobitoare daca este copt. Cheesecake-ul nu trebuie să fie rumen la suprafată. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și caramel. Îl puteți servii cu ce doriți (dulceată, fructe, frișca, miere, nuci). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake simplu cu topping de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Postat de Nadyne

Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.  Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o...

Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de mirela0911

Cornuri cu rahat

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute. Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 09.01.2016, 12:00
Ce bunatate!
la 09.01.2016, 12:42
simplu, dar bun
la 09.01.2016, 12:43
fain arata
la 09.01.2016, 12:54
Am sosit !!!!!
la 09.01.2016, 13:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking