Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Postat de CameliaComan in Dulciuri
9 Ian 2016 | 3776 vizualizari
Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Am zis să fac și eu adevăratul cheesecake fără să îl mai inventez așa cum am făcut ultima dată când l-am preparat. :) Această retetă minunată de cheesecake am luat-o de la Gaby. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și topping de caramel. A fost un desert minunat care ne-a îndulcit ziua.

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 200 gr biscuiți simpli
  • 100 gr unt
  • 1 lingură gem de capșuni
  • Pentru umplutură:
  • 300 gr brânză de vaci dulce
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri de smântană grasă ( 25%)
  • 1 lingură și jumătate de amidon alimentar

Mod de preparare

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și amestecăm bine. Ungem cu unt o tava rotundă detașabilă cu diametru de 22 cm. Eu am avut o tavă mai mare și mi-a ieșit mai subțire cheesecake-ul. Turnăm amestecul de biscuiți în formă. Distribuim în mod egal compoziția ajutându-ne de o lingură sau cu mâna și tapetăm bine pe fundul formei. Dăm tava la rece până pregătim umplutura. Pentru umplutură trebuie să mixăm brânza de vaci cu zahărul si smântâna până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm pe rând ouăle, mixând după fiecare. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul vanilat, amidonul alimentar și frișca. Mixăm pentru două minute. Scoatem forma de la rece și o punem în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute la 160 grade C. Scoatem forma, turnăm umplutura și o introducem din nou în cuptor. Coacem pentru 30-40 de minute la 160 grade C. Daca nu este legat complet îl mai lăsăm la cuptor. Verificăm cu o scobitoare daca este copt. Cheesecake-ul nu trebuie să fie rumen la suprafată. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și caramel. Îl puteți servii cu ce doriți (dulceată, fructe, frișca, miere, nuci). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake simplu cu topping de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert mucenici moldovenesti

Postat de Irina

Desert mucenici moldovenesti

Faina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min. Am adaugat...

Citeste continuarea

Pasca cu ciocolata

Postat de katty

Pasca cu ciocolata

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2016, 12:00
Ce bunatate!
la 09.01.2016, 12:42
simplu, dar bun
la 09.01.2016, 12:43
fain arata
la 09.01.2016, 12:54
Am sosit !!!!!
la 09.01.2016, 13:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking