Desert eclere cu crema de vanilie si frisca

Postat de vio_dreams in Dulciuri
9 Iun 2013 | 124783 vizualizari
Desert eclere cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Coji:
  • 150 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie
  • Crema de frisca:
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 pliculet intaritor pt frisca
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aluat: Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea de oua poate fi variabila in functie de marimea lor si de tipul de faina.

Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui sprit facem niste bastonase. Incingem cuptorul in prealabil si le coacem la foc iute in primele minute apoi la foc mic. Nu deschideti absolut deloc usa in timpul coacerii pentru ca se vor lasa.

Crema: Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si punem semintele in lapte. Frecam galbenusurile cu amidonul. Punem cratita pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia.

Dam deoparte si amestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim crema cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se raceasca.

Taiem in doua cojile de eclere. Le umplem cu crema de vanilie.

Batem frisca lichida pana incepe sa se intareasca. Adaugam zaharul vanilat  si intaritorul si batem pana se intareste. Punem un strat de frisca peste crema de vanilie.

Glazura: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si glazuram eclerele. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Punem doua linguri de glazura intr-o punga, o intepam la un capat si facem cateva linii de ciocolata peste glazura.

Dam la rece doua trei ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.06.2013, 15:19
eclere
la 09.06.2013, 15:22
yamiiii imi plac tare mult eclerele
la 09.06.2013, 15:38
Bune rauuu!!
la 09.06.2013, 15:39
la 09.06.2013, 15:53
Imi plac mult de tot!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking