Miniecleruri cu capsuni

Postat de Lia1 in Prajituri
6 Iun 2014 | 6226 vizualizari
Miniecleruri cu capsuni

Eu foloseam pluralul eclere, in dex cu prioritate mentioneaza ecleruri. Ambele forme sunt corecte :). Vestea buna este ca acest preparat nu contine indulcitor, decat cantitatea din 3 plicuri de zahar vanilat. Acest zahar se pune doar in frisca. Este un desert extrem de usor din toate punctele de vedere (preparare si ca tip de prajitura), potrivit acestui sezon. N-am comparat cu vechea reteta de coji de ecler mostenita de la mama, pe care nu stiu daca le-am pregatit vreodata. Imi era la indemana sa le cumpar. Acum, cand am testat si am vazut ca este o joaca de copii ca sa le prepar, n-am sa ocolesc sa le gatesc in casa. Nu sunt foarte goale la mijloc, mai mult aerate, le veti vedea in fotografie cum arata sectionate.

Ingrediente

  • Masura cana=250ml
  • Ingrediente pentru 24 minieclere, dimensiuni dupa coacere 2.5-3cm x 7-8cm
  • COJI
  • un sfert de cană de lapte
  • un sfert de cană de apă
  • 100g unt
  • un sfert de lingurită cu sare
  • o jumătate de cană cu faina
  • 2oua
  • FRISCA (sau crema de vanilie)
  • 300g smantana pentru frisca
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • CAPSUNI
  • 3-400g taiate bucatele
  • DECOR
  • optional zahar pudra vanilinat pentru pudrat

Mod de preparare

Masura cana=250ml

Ingrediente pentru 24 minieclere, dimensiuni dupa coacere 2.5-3cm x 7-8cm

1. Incalzeste cuptorul la 200 sau 220grd daca nu pripeste prea tare vatra. 

2. Pregatesti o tava (nu uriasa) cu hartie de copt. Nu ungi cu nimic.

3. Intr-o craticioara pui laptele, apa, sarea si untul taiat bucati de 3cm si asezi la foc moderat acest vas. Amesteci cu un tel para care sa nu zgarie oala daca aceasta este smaltuita.Se tine pe foc pana se topeste utul. Va fi un lichid infierbantat, fara sa fi ajuns la punctul de fierbere.

4. Apoi tragi vasul de pe flacara si incorporezi cu telul faina, cu miscari circulare. La mine nu a facut cocoloase. 

5. Pui iar vasul pe foc moderat pentru 3.5-4 minute si amesteci continuu. Se va strange in jurul telului la un moment dat, mai scuturi ca sa cada, este in regula asta.

6. Opresti focul, pui in compozitia obtinuta un ou intreg si amesteci cu un mixer. Dupa ce a omogenizat, adaugi si pe al doilea si iar omogenizezi. Este gata.Obtii o pasta placuta care isi tine forma.

7. Cu un pos din silicon fara dui sau care sa aiba un dui mare de 1.5-2 cm orificiu rotund, formezi niste omizi de vreo 6-7 cm (mai cresc la copt). Lasi spatiu de minim 1.5cm intre ele.

8. Introduci in cuptorul incins pentru 25 minute. In functie de cum coace, muti tava pe treapta de sus dupa primele 10-15 minute si la urmaresti sa creasca si rumeneasca fara sa se arda.

9. Le scoti pe un gratar la racit. Nu le lasi sa se raceasca in tava decat daca nu sunt prea rumene la baza, continua un pic sa se coaca pentru ca sunt micute si usoare/aerate.

10.In timp ce se racesc, prepari frisca conform instructiunilor de pe cutie sau de aici si tai bucatele cam de 1cm capsunile.

11.Tai in doua, pe lung, cojile de ecler si aplici cu posul cu dui gros de minim 2cm frisca. Mie nu mi-a ajuns din 200 g smantana si am completat cu o crema de vanilie.

12.Garnisesti cu bucatele de capsuni si pui capacul

13.Aspectuoase sunt pudrate cu zahar. Ai mei le-au mancat fara pentru ca se feresc de zahar, desi cer dulciuri :) .

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Miniecleruri cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de lamaie

Foile: In bolul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Separat se bat ouale si se adauga si coaja de lamaie. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2014, 18:10
Super vreau si eu
la 06.06.2014, 18:12
Mmmmmmm,ce bune!
la 06.06.2014, 18:16
De cand tot zic ca fac eclere...sunt preferatele fiului meu...Arata mortales ale tale!!
la 06.06.2014, 18:27
la 06.06.2014, 18:47
bune bune

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking