Masura cana=250ml
Ingrediente pentru 24 minieclere, dimensiuni dupa coacere 2.5-3cm x 7-8cm
1. Incalzeste cuptorul la 200 sau 220grd daca nu pripeste prea tare vatra.
2. Pregatesti o tava (nu uriasa) cu hartie de copt. Nu ungi cu nimic.
3. Intr-o craticioara pui laptele, apa, sarea si untul taiat bucati de 3cm si asezi la foc moderat acest vas. Amesteci cu un tel para care sa nu zgarie oala daca aceasta este smaltuita.Se tine pe foc pana se topeste utul. Va fi un lichid infierbantat, fara sa fi ajuns la punctul de fierbere.
4. Apoi tragi vasul de pe flacara si incorporezi cu telul faina, cu miscari circulare. La mine nu a facut cocoloase.
5. Pui iar vasul pe foc moderat pentru 3.5-4 minute si amesteci continuu. Se va strange in jurul telului la un moment dat, mai scuturi ca sa cada, este in regula asta.
6. Opresti focul, pui in compozitia obtinuta un ou intreg si amesteci cu un mixer. Dupa ce a omogenizat, adaugi si pe al doilea si iar omogenizezi. Este gata.Obtii o pasta placuta care isi tine forma.
7. Cu un pos din silicon fara dui sau care sa aiba un dui mare de 1.5-2 cm orificiu rotund, formezi niste omizi de vreo 6-7 cm (mai cresc la copt). Lasi spatiu de minim 1.5cm intre ele.
8. Introduci in cuptorul incins pentru 25 minute. In functie de cum coace, muti tava pe treapta de sus dupa primele 10-15 minute si la urmaresti sa creasca si rumeneasca fara sa se arda.
9. Le scoti pe un gratar la racit. Nu le lasi sa se raceasca in tava decat daca nu sunt prea rumene la baza, continua un pic sa se coaca pentru ca sunt micute si usoare/aerate.
10.In timp ce se racesc, prepari frisca conform instructiunilor de pe cutie sau de aici si tai bucatele cam de 1cm capsunile.
11.Tai in doua, pe lung, cojile de ecler si aplici cu posul cu dui gros de minim 2cm frisca. Mie nu mi-a ajuns din 200 g smantana si am completat cu o crema de vanilie.
12.Garnisesti cu bucatele de capsuni si pui capacul
13.Aspectuoase sunt pudrate cu zahar. Ai mei le-au mancat fara pentru ca se feresc de zahar, desi cer dulciuri :) .
Sa va fie de folos!