Eclere

Postat de katty in Dulciuri
12 Noi 2014 | 5743 vizualizari
Eclere

Ingrediente

  • aluat :
  • 300 ml apa,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 4 oua,
  • 100 gr unt
  • crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri ,
  • 100 gr zahar sau dupa gust,
  • un plic budinca de vanilie ,
  • 2 linguri amidon ,
  • 700 ml lapte ,
  • 1/2 baton vanilie ,
  • 200 ml frisca
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 2 linguri frisca vegetala

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine dupa fiecare  pana  compozitia se omogenizeaza . Cu ajutorul unui pos punem aluatul intr-o tava , pe hartie de copt . Dam la foc iute 10 minute , apoi la foc moderat pana cojile sunt coapte . Le scoatem si le lasam sa se raceasca , apoi le taiem pe jumatate in lungime .

Pentru crema frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Separat clocotim laptele cu batonul de vanilie , apoi il lasam acoperit sa se infuzeze bine si sa se racoreasca . Scoatem batonul de vanilie .Peste galbenusurile frecate cu zaharul adaugam praful de budinca si amidonul ,apoi cate putin lapte caldut , amestecand continuu . Punem vasul la foc si amestecam pana compozitia se ingroase .Dam crema jos si o lasam sa se raceasca , amestecand din cand in cand in ea . Batem frisca tare si o amestecam  cu crema racita .

Cu ajutorul unui pos umplem cojile

Topim la bain-marie sau la foc mic ciocolata cu frisca lichida si glazuram cojile de eclere . Le lasam la frigider cel putin o ora  inainte de servire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Carmen

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.11.2014, 14:19
la 12.11.2014, 16:15
la 12.11.2014, 22:05
Sunt prajiturile mele preferate
la 13.11.2014, 15:15
Miamiiiii!!!!!!
la 13.11.2014, 15:34

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking