Ingrediente
- aluat :
- 300 ml apa,
- 150 gr faina,
- un praf de sare,
- 1 lingura zahar,
- 4 oua,
- 100 gr unt
- crema de vanilie:
- 4 galbenusuri ,
- 100 gr zahar sau dupa gust,
- un plic budinca de vanilie ,
- 2 linguri amidon ,
- 700 ml lapte ,
- 1/2 baton vanilie ,
- 200 ml frisca
- glazura:
- 150 gr ciocolata ,
- 2 linguri frisca vegetala
Mod de preparare
Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine dupa fiecare pana compozitia se omogenizeaza . Cu ajutorul unui pos punem aluatul intr-o tava , pe hartie de copt . Dam la foc iute 10 minute , apoi la foc moderat pana cojile sunt coapte . Le scoatem si le lasam sa se raceasca , apoi le taiem pe jumatate in lungime .
Pentru crema frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Separat clocotim laptele cu batonul de vanilie , apoi il lasam acoperit sa se infuzeze bine si sa se racoreasca . Scoatem batonul de vanilie .Peste galbenusurile frecate cu zaharul adaugam praful de budinca si amidonul ,apoi cate putin lapte caldut , amestecand continuu . Punem vasul la foc si amestecam pana compozitia se ingroase .Dam crema jos si o lasam sa se raceasca , amestecand din cand in cand in ea . Batem frisca tare si o amestecam cu crema racita .
Cu ajutorul unui pos umplem cojile
Topim la bain-marie sau la foc mic ciocolata cu frisca lichida si glazuram cojile de eclere . Le lasam la frigider cel putin o ora inainte de servire .
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|