Eclere cu vanilie

Postat de BucatariaS in Prajituri
30 Apr 2014 | 4360 vizualizari
Eclere cu vanilie

Nu ai cum sa nu salivezi la asa bunatati mai ales cand intri intr-o cofetarie. Eu de cate ori le vad pe cele mici, numaidecat imi iau cateva.

Ingrediente

  • Pentru coji aveti nevoie de:
  • 100 ml apa
  • 50-60 g unt
  • 1 varf lingurita sare
  • 2 oua mari (3 mici)
  • 100 g faina
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 50 g faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Daca doriti totusi sa faceti si o glazura de ciocolata, puneti doar 80 g de zahar in crema. Pentru glazura recomand 100 g ciocolata alba topita in 50 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida. Cum se prepara? Dupa ce smantana incepe sa fiarba, se adauga ciocolata si se topeste usor la foc foarte mic sau cel mai mic ochi de aragaz. Se lasa la racit, se ung eclerele si se da la rece. Sunt foarte gustoase si asa deoarece glazura de ciocolata alba este putin moale. Nu imi place acea glazura tare care se crapa.

Pentru crema se pun la fiert laptele impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-o oala mai mica care nu prinde se freaca galbenusurile cu faina in asa fel in cat sa nu ramana cocoloase. Se pune pe foc si se adauga lapte putin cate putin, indicat ar fi cu lingura, pana se incorporeaza foarte bine. La inceput se poate mixa putin compozitia de oua cu lapte daca nu merge sa amestecati cu lingura si raman cocoloase mari. Se amesteca foarte bine pana cand se ingroasa si se obtine o crema fina. Se pune o folie alimentara direct peste crema pentru a nu prinde pojghita si se lasa la racit.

Pentru cojile de eclere se pun la fiert apa, sarea si untul taiat bucati. Cand da in clocot se adauga toata faina odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Se va incorpora foarte repede. Consistenta trebuie sa fie ca a unei mamaligi si sa se desprinda foarte usor de pe peretii vasului. Cu ajutorul unui mixer, se mixeaza aluatul obtinut pentru aproximativ 2 minute la viteza mica dupa care se incorporeaza ouale pe rand la viteza mare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei se formeaza bastonase de aluat cu ajutorul unei forme speciale sau o punga de plastic. Tava se baga in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru aproximativ 10 minute dupa care se reduce temperatura la 175 grade pana ce eclerele se vor rumenii foarte frumos, aproximativ 10-20 minute. Foarte important!!! Nu se deschide usa cuptorului orice ar fi deoarece se vor lasa. Cand sunt rumenite bine, atunci sunt gata.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit dupa care se taie pe din doua si se orneaza cu crema de vanile, la fel cu ajutorul unei forme speciale sau o punga. Eu am folosit o punga deoarece forma mea speciala s-a spart, chiar daca parea foarte rezistenta. Se dau la rece pentru 2-3 ore timp in care se vor face exact ca cele de la cofetarie cu blatul moale si multa crema

Spor la dulciurit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.04.2014, 15:50
la 30.04.2014, 15:52
Ce bunee!
la 30.04.2014, 15:58
Ce pofta mi-ai facut ....
la 30.04.2014, 16:01
la 30.04.2014, 17:56
Pai cum sa nu salivez? Salivez de numa' - da' stai un pic sa-mi refac rezerva Brava

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking