Biscuiti spritati, fara zahar

Postat de Criss in Prajituri
18 Oct 2015 | 6706 vizualizari
Biscuiti spritati, fara zahar

Aceasta e una din retetele cu amintiri din copilarie, tin minte ca tare imi mai placea cand ne facea mama biscuiti cu un dispozitiv montat la masina de carne. Atat doar ca mama ii facea simpli, o parte cu vanilie, o parte maro in care punea cacao. Eu ii fac putin mai "cosmetizati", cu ciocolata, cocos, ciocolata alba, etc. Si pentru ca sotului meu ii plac foarte tare biscuitii si fursecurile, m-am gandit ca ar fi potrivita o varianta mai putin calorica, o varianta fara zahar, dar indulcita cu Green Sugar zero calorii si zero indice glicemic.

Ingrediente

  • Ingrediente: 
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g Green Sugar
  • 150 g untura (sau 200 g unt/margarina)
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o limeta
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol se spumeaza untul/margarina/untura impreuna cu indulcitorul. (De aceasta data am folosit untura, de care m-am ferit foarte tare pana acum, insa dupa tot ce am citit, e mult mai sanatoasa decat margarina si in plus veti obtine cei mai fragezi biscuiti posibili.)Se adauga apoi ouale, extractul de vanilie si coaja rasa de limeta si in final faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat moale si nelipicios, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. Dispozitivul de facut biscuiti spritati se ataseaza la o masina clasica de tocat carne si se formeaza biscuiti de marimea si forma care va place mai mult. Se coc aproximativ 20 minute, pana devin usor aurii pe partea de jos, dar atentie, nu se lasa mai mult pentru ca isi pierd fragezimea si devin uscati si tari. Se pot decora cu ciocolata si fulgi de cocos, sau se lasa ca atare. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla, pentru o perioada destul de lunga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

Postat de RuxyRux

Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste...

Citeste continuarea

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Postat de andaoana

Desert negresa cu rubarba si capsuni

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 15:50
super
la 18.10.2015, 15:51
la 18.10.2015, 15:55
excelenti!
la 18.10.2015, 15:57
Multumesc!
la 18.10.2015, 16:05

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking