Biscuiti spritati, fara zahar

Postat de Criss in Prajituri
18 Oct 2015 | 6684 vizualizari
Biscuiti spritati, fara zahar

Aceasta e una din retetele cu amintiri din copilarie, tin minte ca tare imi mai placea cand ne facea mama biscuiti cu un dispozitiv montat la masina de carne. Atat doar ca mama ii facea simpli, o parte cu vanilie, o parte maro in care punea cacao. Eu ii fac putin mai "cosmetizati", cu ciocolata, cocos, ciocolata alba, etc. Si pentru ca sotului meu ii plac foarte tare biscuitii si fursecurile, m-am gandit ca ar fi potrivita o varianta mai putin calorica, o varianta fara zahar, dar indulcita cu Green Sugar zero calorii si zero indice glicemic.

Ingrediente

  • Ingrediente: 
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g Green Sugar
  • 150 g untura (sau 200 g unt/margarina)
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o limeta
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol se spumeaza untul/margarina/untura impreuna cu indulcitorul. (De aceasta data am folosit untura, de care m-am ferit foarte tare pana acum, insa dupa tot ce am citit, e mult mai sanatoasa decat margarina si in plus veti obtine cei mai fragezi biscuiti posibili.)Se adauga apoi ouale, extractul de vanilie si coaja rasa de limeta si in final faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat moale si nelipicios, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. Dispozitivul de facut biscuiti spritati se ataseaza la o masina clasica de tocat carne si se formeaza biscuiti de marimea si forma care va place mai mult. Se coc aproximativ 20 minute, pana devin usor aurii pe partea de jos, dar atentie, nu se lasa mai mult pentru ca isi pierd fragezimea si devin uscati si tari. Se pot decora cu ciocolata si fulgi de cocos, sau se lasa ca atare. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla, pentru o perioada destul de lunga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Desert haiose

Postat de mirela0911

Desert haiose

Osanza se curata de pielita, apoi se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu cele 200 g faina. Se imparte in 3 parti egale. Intr-un bol se pune faina, sarea, untura, oul si vinul alb. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 15:50
super
la 18.10.2015, 15:51
la 18.10.2015, 15:55
excelenti!
la 18.10.2015, 15:57
Multumesc!
la 18.10.2015, 16:05

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking