Ingrediente
- Unt grăsime 65% 125 g,
- Zahăr pudră 90 g,
- Gălbenuș de ou 1 bucată,
- Amidon de porumb 80 g,
- Praf de copt 1 plic,
- Făină 000 nule 180 g,
- Pentru decor:
- Cafea instant 1 lingură,
- Lapte grăsime 1,8 % 1 lingură,
- Gălbenuș de ou 1 bucată
- Pentru umplutură:
- Nutella cca. 5 linguri,
- Pentru decor:
- Dulceață de caise,
- Semințe de susan
Mod de preparare
Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la odihnă cca. 60 de minute. Între timp se amestecă cafeaua instant cu laptele și gălbenușul de ou. După ora de odihnă, aluatul se întinde într-o foaie, relativ de subțire, se taie în formă de biscuți, iar jumătate din biscuți se ung cu amestecul de cafea instant. Se crează motive, adică modele :D, cu furculița, după imaginația dvs;) apoi se pun la copt cca. 15 minute, la 180 grade. După ce s-au copt biscuiții, se ung cu Nutella, apoi se unesc câte doi, se dau prin dulceață de caise și semințe de susan.Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuți cu Nutella și topping de susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|