Ingrediente
- 6 oua marimea M(nu este obligatoriu)
- 90 gr zahar brun
- 90 gr zahar alb
- 180 gr faina
- 60 gr amidon
- 1 plic zahar vanilar(cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
- 1 plic praf de copt
- 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
- 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
- sare
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,praful de budinca ,amidonul(cernem totul de doua ori) si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus. Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20cm,tapetata cu hartie de copt si se coace 35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blatul meu pentru tort" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|