Blinii cu avocado si somon

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
16 Mar 2015 | 2453 vizualizari
Blinii cu avocado si somon

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem . Arata bine , sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merge perfect cu ciuperci si smantana , salata de vanata sau orice altceva . Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau , iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si de asemenea saraca in zaharuri. Tinanad cont de benefiicile celor doua plante ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem .

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare de mare
  • 100 gr faina de soia
  • 100 gr faina de hrisca
  • 350 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • 100 gr somon afumat
  • 2 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • sare fina
  • piper macinat
  • Extra :
  • smantana
  • rosii cherry
  • ardei
  • masline

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul .

Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt.

Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte si ulei .

Intr-o tigaie de clatite incalzita bine punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta nu este necesar sa o ungeti .

Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer . Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut.

Continuam pana cand terminam compozitia.

Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta . Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate , se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti

Ceea ce ramane se pastreaza in frigider acoperite cu o folie de plastic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu avocado si somon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu ciuperci si ou posat

Postat de Bucataras

Clatite cu ciuperci si ou posat

Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :)  Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta Picnicoasa

Postat de Constelatialeu

Aperitiv placinta Picnicoasa

Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2015, 10:43
la 16.03.2015, 10:47
bun bun
la 16.03.2015, 11:28
la 16.03.2015, 12:15
Bravo Anca! Nu am incercat faina de soia sau hrisca, dar imi place ce ai facut tu acolo!
la 16.03.2015, 13:17
Ce reteta faina!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking