Ingrediente
- Pt aluat:
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- sare de mare
- 100 gr faina de soia
- 100 gr faina de hrisca
- 350 ml lapte
- 50 ml ulei
- Pt servit:
- 100 gr somon afumat
- 2 avocado
- zeama de la o lamaie
- sare fina
- piper macinat
- Extra :
- smantana
- rosii cherry
- ardei
- masline
Mod de preparare
Incepem prin a pregati aluatul .
Intr-un vas amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt.
Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte si ulei .
Intr-o tigaie de clatite incalzita bine punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta nu este necesar sa o ungeti .
Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer . Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut.
Continuam pana cand terminam compozitia.
Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta . Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate , se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti
Ceea ce ramane se pastreaza in frigider acoperite cu o folie de plastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu avocado si somon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|