Ingrediente
- 2 pahare de lapte caldut (paharul sa fie de 250 ml)
- 2 pahare faina
- 20 g drojdie proaspata
- 2 oua
- 1 lingurita de zahar
- 1 praf de sare
- aprox. 150-200 g branza sarata/telemea
- cateva linguri de ulei
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina.
Lasam sa creasca pentru jumatate de ora.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare.
Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine.
Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor pana la incorporare. Mai lasam 10 minute la crescut.
Punem pe foc o tigaie si o ungem cu ulei. Turnam 1-2 polonice de aluat si coacem la foc mediu pe ambele parti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|