Ingrediente
- 1 kg pulpa/ceafa de vita
- 125 g slanina afumata, fara sorici
- 400 g morcovi
- 1 legatura de ceapa verde
- 60 g unt/4 linguri ulei de masline/ulei de orez
- 2 linguri de faina
- 50 ml coniac
- 150 ml vin rosu (de Burgundia)
- 5 catei de usturoi taiati feliute
- 1 buchet de verdeturi proaspete (patrunjel, rozmarin, cimbru, maghiran)
- 3 foi de dafin
- oregano, cimbru, boabe de piper, boia iute, sare, piper macinat
Mod de preparare
Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete.
Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le peste carne. Condimentati, adaugati usturoiul, foile de dafin, cateva boabe de piper, boiaua, coniacul, vinul si lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, 2 ore si jumatate. Daca scade prea mult zeama, puteti adauga cateva linguri de apa clocotita.
Presarati peste mancare 2 linguri de faina si amestecati cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda sosul. Mai stati langa mancare, amestecand din cand in cand, inca 15-20 minute si este gata. Dregeti gustul.
Pofta buna. Este o minunatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|