Ingrediente
- 4 felii mai maricele, nu foarte groase de pulpa de vita
- 1 ou
- 2 linguri de lapte
- pesmet
- faina
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta, le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile, daca batem mult carnea de vita nu mai ramane suculenta dupa prajire), le dam cu sare si piper dupa gust. In trei farfurii pregatim ouale batute cu lapte si praf de sare, faina si pesmetul. Fiecare felie se da separat prin : faina, oua si pesmet. Dupa ce am dat prin pesmet felia de carne, lasam un minut sa se usuce si presam foarte bine din nou cu pesmetul din farfurie pe ambele parti.
Snitelele se prajesc in ulei fierbine, fara sa se arda, cateva minute pe ambele parti. (sa nu lasati foarte mult in ulei fiindca isi pierde suculenta carnea de vita).
Se serveste cald sau rece cu lamaie si legume proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez - Wiener Schnitzel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|