Wiener schnitzel -snitel vienez

Postat de mihaelar63 in Bucatarasi celebri
24 Feb 2017 | 8870 vizualizari
Wiener schnitzel -snitel vienez

 Toata lumea stie sa-si faca un snitel. De mancat ce sa mai vorbesc, sunt in topul preferintelor  Probabil si eu am preparat sute si am mancat tot atatea :D.  Intr-o emisiune culinara, ,, Meine Bayeriche Landkuche" cu chef Alfons Schuhbek-  am avut rabdarea sa urmaresc cum prepara snitelul  Frumos mai explica chef-ul. Secretul lui era sa foloseasca uleiul de prajit amestecat cu unt  Snitelele vor iesi fragede. Si daca vrei sa fie vieneze, musai foloseste carne de vitel.   Despre cine a preparat prima data felul asta de mancare, este alta poveste cu care nu va mai plictisesc. Subiectul este controversat mai ceva ca, , ce a fost prima data, oul sau gaina ?''!!!! Cert este ca, cel putin eu, nu am intalnit om sa spuna ca nu-i place snitelul !!!   

Ingrediente

  • 6 buc. carne de vitel din pulpa [aproximativ 60 gr / buc]
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • 4 linguri faiana alba
  • 8 linguri pesmet
  • sare cu chilli
  • piper
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 50 gr unt
  • lamaie

Garnitura : pireu de cartof dulce amestecat cu lapte, sare si nucsoara.

Mod de preparare

  1. Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza.
  2. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor.
  3. Pregatit doua farfurii intinse. Intr-una puneti faina alba.
  4. In cealalta farfurie puneti pesmetul.
  5. Spargeti ouale pe rand si separat, pentru a le verifica prospetimea.
  6. Bateti spuma ouale. Sarati. Amestecati cu smantana.
  7. Asezati pe foc o tigaie si puneti uleiul la incins.
  8. Fiecare bucata de carne  se trece succesiv prin faina alba [ se scutura usor de surplusul de faina], ou si pesmet [fara ca acesta sa se apese] 
  9. Puneti snitelele la prajit in baia de ulei. Miscati tigaia usor inainte si inapoi, incat crusta sa se bombeze sub forma de valuri.
  10. Prajiti pe ambele parti repetand miscarea inainte- inapoi.
  11. Cand snitelele sunt rumene, se pun in uleiul incins bucatele de unt si se lasa sa se topeasca. Din nou, se misca tigaia.
  12. Se scot snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
  13. Se servesc calde, insotite o felie de lamaie si garnitura preferata.
  14. Noi am avut garnitura pireu de cartofi dulci si, in loc de lamaie,-castraveciori in saramaura din productia proprie.

   Guten Apettit -Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener schnitzel -snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert flan cu lapte condensat si cafea

Postat de xana

Desert flan cu lapte condensat si cafea

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa...

Citeste continuarea

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

Postat de Satisfyyourcravings

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2017, 16:10
Cred ca-s obosita ca de doua ore cocolesc la reteta aceasta Ce-i drept mare responsabilitate sa scrii o reteta de snitel .)) Va invit sa incercati pontul cu untul
la 24.02.2017, 16:18
bun bun
la 24.02.2017, 16:21
bun bun
la 24.02.2017, 16:49
la 24.02.2017, 17:37
Nu e vienez ,că ăla iese din farfurie!)))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking