Desert flan cu lapte condensat si cafea

Postat de xana in Bucatarasi celebri
13 Mar 2018 | 530 vizualizari

Reteta apartine bucatarului australian Bill Granger si este minunata.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cutie de lapte condensat(370gr)
  • 1 lingurita cu varf de cafea instant
  • 400 ml de lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa fel incat sa imbracam si peretii acesteia.

Cu ajutorul unui tel amestecam ouale impreuna cu laptele condensat. Adaugam vanilia, cafeaua si laptele si omogenizam.

Trecem compozitia printr-o sita si o turnam peste caramel apoi punem forma intr-o alta putin mai mare in care turnam apa fierbinte apoi acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul preincalzit la 150º C, pentru 1 ora- 1 ora si 15 minute.

 

Cand s-a racit complet trecem un cutit pe margini apoi o rasturnam pe platoul de servit si o dam la frigider pentru o ora- doua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu lapte condensat si cafea" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (24)

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.03.2018, 12:41
la 13.03.2018, 12:44
la 13.03.2018, 13:01
Ce bine arata !
la 13.03.2018, 13:09
Multumesc
la 13.03.2018, 13:15

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici
Retete Delikat