Ingrediente
Pentru snitele:
- 500 gr carne slaba de porc
- sare si piper
- 2 oua
- 3-4 linguri lapte
- faina
- pesmet
- ulei pentru prajit
Pentru cus-cus:
- 250 gr cus-cus
- 2 l apa
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 4 lingurite sos iutel (de la Bunatati din natura)
Mod de preparare
Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta.
Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet
Punem pe foc tigaia cu uleiul.
Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet si prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Scoatem carnea prajita pe prosoape de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Intr-un vas punem aprox 2 l de apa si lasam sa fiarba cu putina sare. Cand fierbe apa, adaugam cus-cus-ul si lasam la fiert aprox 10 minute. Oprim focul si mai lasam 2-3 minute, apoi strecuram si trecem cus-cus-ul pe sub un jet de apa rece.
Separat intr-o tigaie mai adanca/wok punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Punem peste ceapa cus-cus-ul, adaugam sare si piper si sos iutel si amestecam.
Si e gata pranzul: snitel, cus-cus si castraveti murati.
Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|