Boeuf bourguignonne
Postat de Sylvia in Vita 20 Dec 2011 | 6252 vizualizari
Postez aceasta reteta cu dedicatie pentru site-ul meu culinar preferat din Romania www.bucataras.ro un site mic de trei ani doar dar cu o inima mare, o comunitate de oameni pasionati de arta culinara care te primesc cu drag alaturi de ei, nimeni nu te critica nu te judeca….e o admosfera minunata. Daca aveti un ragaz intrati in bucataria Bucatarasului sau la cafenea la o poveste, eu o fac ori de cate ori am ocazia. Postez aceasta reteta pentru ca de boeuf bourguignonne m-a intrebat pentru prima data Gusti cand postam primele retete la ei, ma intreba daca am mancat si ce impresii am. Pe vremea aceea mancasem o singura data si preparatul nu a fost foarte reusit, carnea era tare si prea gras sosul , in timp am invatat ca e un preparat clasic dar care cere respectarea pasilor,a retetei, a timpului de fierbere…. o multime de lucruri de respectat. Am studiat si inteles cu adevarat reteta la scoala de bucatari si tocmai boeuf bourguignonne am avut la examenul partial din decembrie pot sa va spun sincer ca atat am testat si degustat reteta asta incat m-am indragostit de ea.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (32)
la 31.12.2011, 16:23
An nou fericit Sylvia
la 12.02.2012, 15:20
Intru sa raspund ce este un bouquet garni ( buchet de garnitura s-ar traduce cred. Este o legatura din plante aromatice, legatura clasica contine cateva fire de patrunjel, cimbru uscat sau verde, cateva foi de dafin invelite cel mai adesea intre doua frunze mari de praz si legate cu ata. El poate varia in compozitie, adaugand la el un fir de telina, se rozmarin, un catel de usturoi...depinde de reteta. Da o aroma deosebita si este de baza in Franta la orice sos, friptura, mancare ....
COMENTEAZA