Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao

Postat de Brindusa in Prajituri
5 Aug 2010 | 6352 vizualizari
Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao

Este un tort cu care iti poti impresiona orice invitat, sau chiar soacra :D Nu este greu de facut, dar trebuie tinut la congeletor, asa ca e bine sa-l faci in 2 zile.

Ingrediente

  • Pentru RULADA DE CACAO
  • 5 oua
  • 180 g zahar
  • 35 g faina
  • 35 g cacao
  • 2 linguri de apa fiarta
  • Pentru umplutura
  • 200 g (1 cutie mare) branza Philadelphia sau echivalenta
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de visine in alcool, fara samburi. Poti folosi visine proaspete si 1
  • lingura de coniac
  • Pentru SOS DE CACAO
  • 230 g zahar tos
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 300 ml apa
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • inghetata de cacao
  • inghetata de vanilie

Mod de preparare

Tortul meu contine

   1. Rulada de cacao cu crema de branza si visine in alcool
   2. Inghetata de ciocolata cu coaja de lamaie
   3. Inghetata de vanilie
   4. Sos de cacao

RULADA DE CACAO pentru o tava de aproximativ 50 cm x 40 cm

   1. Incalzeste cuptorul la 180 C.
   2. Unge tava cu putin ulei, pune o foaie de copt in ea si unge-o.
   3. Bate ouale cu zaharul, pana ce se intaresc bine (cand ridici paletele, bezeaua care curge ramane la suprafata minim 10 secunde).
   4. Cerne faina si cacaoa si amesteca-le in bezea cu o spatula. Usor, ca sa nu isi piarda din volum.
   5. Adauga apa si amesteca in acelasi mod.
   6. Pune coca in tava, niveland usor ca sa fie egala peste tot.
   7. Coace 10- 12 minute, sau pana ce scobitoarea iese curata. Scoate-o din cuptor.
   8. Intinde pe masa un prosop de bucatarie curat. Imprastie pe el putin zahar.
   9. Pune blatul pe prosop si scoate hartia de copt. Taie marginile daca s-au uscat prea tare.
  10. Ruleaza blatul cu prosopul in interior. Eu am rulat pe latime, astfel incat rulada sa fie mai subtire.
  11. Lasa la racit pe un gratar.
  12. In timpul asta fa umplutura. Pentru asta amesteca bine toate ingredientele.
  13. Cand s-a racit, desfa rulada si unge-o cu crema.
  14. Ruleaza din nou, de data asta fara prosop. Inveleste rulada in folie de plastic si pune-o la rece cateva ore (peste noapte e si mai bine)

 

INGHETATA DE CIOCOLATA am facut-o ca aici si am adaugat niste coaja rasa de lamaie

Inghetata de vanilie poti s-o faci asemanator, sau sa o cumperi.

SOSUL

   1. Intr-o craticioara amesteca zaharul, cacao, amidon si apa.
   2. Pune pe foc mic amestecand, pana ce sosul se ingroasa (cam 2 minute)
   3. Ia de pe foc si pune la racit (eventual intr-un castron cu apa rece)

ASAMBLAREA

   1. Scoate inghetata de vanilie din congelator si las-o sa se topeasca, pana ce poate fi intinsa.
   2. Taie rulada in felii late de 2 cm
   3. Acopera interiorul unul castron cu folie de plastic
   4. Pune feliile de rulada in castron, una langa alta. P
   5. Intinde inghetata peste feliile de rulada. Acopera cu folie de plastic si pune la congelator cateva ore, pana ce inghetata s-a intarit
   6. Toarna sosul de cacao. Acopera cu folie si pune la congelator sa se inghete
   7. Scoate inghetata de ciocolata din congelator si las-o sa se topeasca pana ce poate fi intinsa. Pune-o peste sosul de cacao.
   8. Lasa totul la congelat bine.
   9. Inainte de a servi tortul. scoate-l din congelator sa se inmoaie putin (minim 10 minute). Feliile se taie usor cu un cutit incalzit in apa fierbinte.


Daca ti-a placut reteta noastra "Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

Postat de merisor67

Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata

Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Postat de farfuriavesela

Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao

Prepararea foilor  Cele trei oua le batem cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, amoniul stins cu o lingura de otet si faina. Framantam usor pana cand aluatul nu se mai lipeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 23:58
Am venit prima,vreau portie dubla
la 06.08.2010, 00:19

cam bine arata, bravo.
la 06.08.2010, 00:36
Aolicaaa...
la 06.08.2010, 00:52
iti dai seama ca trebuie sa imi dai si mie.....
la 06.08.2010, 06:26
ce buuun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking