Ingrediente
Pt. blat:
- 150 g unt
- 80 g zahar
- 1 lg cacao
- 250 g faina
- un praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1-2 lg smantana
Pt. crema cocos:
- 6 albusuri
- un praf de sare
- 10 lg zahar
- 180 g nuca de cocos
Pt. crema de vanilie:
- 6 galbenusuri
- 150 g zahar
- 3 lg rase de faina
- 1 plic budinca vanilie
- 300 ml lapte
- esenta de vanilie
- 200 g unt
- 3 lg crema de branza
Mod de preparare
Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind foile pe rand. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza una din foi.
Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna nuca de cocos si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma. Crema obtinuta se toarna peste foaia din tava, iar deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 15/20 de minute. Se scoate tava si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si budinca. Se toarna in fir subtire laptele si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Cand s-a obtinut consistenta dorita se ia de pe foc si se pune untul. Se omogenizeaza bine, se adauga si esenta de vanilie si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca crema de vanilie cu branza apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza. Se da la rece cel putin o ora dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|