Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl in Prajituri
24 Dec 2023 | 3423 vizualizari
Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se topește în gură. Vă invit să o încercați și voi pentru a vă convinge cât este de gustoasă. Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine sunt: ciocolata, cafea, oua, faina, zahar, lapte, mascarpone, visine.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
  • pentru blat (25 x35 cm):
  • 130g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 80g cafea fierbinte
  • 170g chefir
  • 130g ulei
  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • 170 g zahăr tos
  • 50 g amidon alimentar
  • esență de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 g fulgi de cocos
  • - pentru jeleul de vișine:
  • 300g vișine fără sâmburi
  • 3 linguri de zahăr
  • 15g apă rece
  • 15g amidon
  • -pentru decor:
  • 50g ciocolată neagră

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Pentru blat:
Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și iaurtul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Se tapetează tava (25cx35m) cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă aluatul pe un grătar și se lasă să se răcorească complet. După ce s-a răcit complet se taieîn 2 foi pe orizontală.

Se pune laptele la încălzit pe foc mediu ca să ajungă aproape de fierbere (85-90 C). În castronul mixerului se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, cu esența de vanilie și zahărul tos. Se adaugă și amidonul și se mixează bine. Se toarnă în fir subțire laptele fierbinte peste acest amestec și se mixează la turație mică (ca să nu stropească). Se transferă totul înapoi în oala în care a fiert și se fierbe pe foc mic. Se amestecă constant până când ajunge la fierbere și se lasă să clocotească 1-2 minute. Testul suprem este gustatul: dacă nu mai simțim amidonul crud inseamna că e făcută.


Se tapetează un castron cu folie alimentară și se răstoarnă crema fierbinte în ea. Se acoperă imediat tot cu folie de plastic (ca să nu facă crustă) și se lasă 2-3 ore la răcorit până ce a ajuns la temperatura camerei, apoi se bagă la frigider pentru 4-5 ore (cel mai bine peste noapte). A doua zi va fi inchegată cum trebuie.
A doua zi se pune crema de vanilie rece și tare în castronul robotului și se mixează un pic ca să redevină cremoasă. Se adaugă mascarponele rece și fulgii de cocos și se mai mixează un  minut. Se dă crema la rece pentru 2 ore.


Se pun vișinele într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pun pe foc și se fierb 5-10 minute.

Separat se dizolvă amidonul în apa rece și se adaugă peste vișine. Se mai fierbe compoziția câteva minute, amestecând continuu, până când se îngroașă, apoi se lasă să se răcească complet.

 

Se pune o foaie de blat, se întinde jumătate din crema cu nucă de cocos, apoi se pun deasupra vișinele. Se pune a doua foaie de blat și se întinde crema de cocos. Se dă prăjitura la rece pentru 4-5 ore (sau peste noapte). Se ornează cu ciocolata topită.

 

Vezi si reteta de Prajitura Duo.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura frantuzeasca

Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2023, 21:54
E seara vi`si`ne-lor
la 24.12.2023, 23:41
Așa se pare.
la 25.12.2023, 00:54
la 25.12.2023, 07:54
Arata grozav!
Craciun fericit!
la 25.12.2023, 10:08
Bune, cu nucă de cocos...

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking