Bombe cu crema de vanilie

Postat de sandytza in Dulciuri
29 Oct 2009 | 6263 vizualizari
Bombe cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru briose
    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • 125 ml lapte
    • 75 gr zahar
    • 75 gr unt
    • sare
    • 2 oua
    Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se incalzeste laptele si se pune drojdia in el apoi se amesteca pana se dizolva aceasta.

Intr-un bol se pune faina , ouale , zaharul, sarea ,untul iar in final se pune laptele impreuna cu drojdia.

Se amesteca toate bine apoi se framanta pana devine un aluat elastic. Eu le-am framantat cu mixerul aprox. de 7 min.

Recunoasteti un aluat daca este bine framantat si faina este bine prelucrata, daca in bomentul cand doriti sa intindeti aluatul acesta nu se rupe. Trebuie sa se poata intinde astfel incat sa se poata vedea prin el dar sa nu se rupa. Acest truc este valabil la orice aluat ce trebuie dospit.

Se lasa aluatul intr-un bol la dospit timp de o ora aproximativ pana isi mareste un pic volumul.

Apoi se fac bilute de cca 70-75 gr care se aseaza pe hartie de copt unde se mai lasa 30 minute inainte de a fi bagate la cuptor.

Cand briosele au mai crescut un pic se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa in jur de 15-20 minute pana incep sa prinda usor un pic de culoare.

Se scot si se lasa la racit.

 

Se prepara crema

Se pune la fiert 350 ml lapte.

Restul de 150 ml lapte se amesteca cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie pana devine o compozitie omogena.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul preparat si se amesteca la foc incet pana se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa la racit.

Montare
Se taie briosele in doua pe orizontala. Se umple cu crema preparata. Se pot umple cu o lingurita sau cu un con pentru ornat . Se presara un pic de praf de scortisoara peste crema ,peste care se pune capacul .  


Deasupra se presara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....

Citeste continuarea

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2009, 08:10
super faine!felicitari!
la 29.10.2009, 09:54
Foarte bine arata
la 29.10.2009, 09:58
uhuhuuuu...ce faine sunt!
la 29.10.2009, 10:44
Multumesc fetelor . Chiar sunt bune
la 29.10.2009, 11:29
vreau si eu o bomba din asta

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking