Ingrediente
- Trufe cu migdale:
- -200 gr. ciocolata amaruie
- -50 ml frisca lichida
- -2 fiole esenta de rom
- -migdale macinate
- Ciocolata de casa:
- -100 ml apa
- -200 g zahar
- -50 gr. cacao
- -100 g unt
- -250 g lapte praf
- - esentele preferate (in cazul meu, menta si vanilie)
- Raffaello:
- -100 gr. unt
- -1 esenta de migdale amare
- -150 gr. nuca de cocos
- -50 gr. ciocolata alba
- -100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
- -lapte praf cat cuprinde
Mod de preparare
Trufe cu migdale:
Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale.
Bomboanele din ciocolata de casa:
Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de menta, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul pas a fost sa adaug lapte praf in ambele compozitii, pana am format doua bile de aluat dulce, pe care le-am modelat calde in mana, formand bombonele, pe care le-am asezat in hartiute speciale si le-am ornat.
Raffaello:
Am mixat bine toate ingredientele (untul era moale) si am format bilute, pe care le-am asezat in hartiute speciale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane asortate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|